BLOGI
Kotisi ja työpaikkasi turvallisuusympäristö ansaitsee huomiosi
Alta löydät artikkeleja kodin, vapaa-ajan ja työpaikan turvallisuuteen liittyen. Olethan meihin yhteyksissä, mikäli kaipaat lisätietoa käsiteltyjen aihepiirien tai palveluidemme ja tuotteidemme osalta.

Takan sytyttämisen muistilista
Talvi on täällä ja monille se tarkoittaa, että on aika sytyttää takka, ja nauttia takkatulen lämmöstä ja tunnelmasta. Lämpimän takkatulen ääreen käpertyminen talvipakkasilla on vertaansa

Takka tuleen turvallisesti – tarkista nuohous!
Sähkön hinnat nousevat ja ilmat viilenevät. Tarve edullisemmalle lämmitysmuodolle innostaa monet puhaltamaan pölyt käyttämättömistä tulisijoistaan ja laittamaan polttopuut palamaan. Pitkän käyttökatkon jälkeen on kuitenkin tärkeää

Kirppistelijän tarkistuslista – varmista nämä asiat ennen käytetyn sähkölaitteen myymistä ja ostamista
Käytettyjä sähkölaitteita myydessä ja ostaessa on tärkeää varmistaa, että laite on varmasti käyttökunnossa ja turvallinen.

5 asiaa väestönsuojasta, jotka jokaisen tulisi muistaa
Väestönsuoja on tarkoitettu turvaamaan kansalaisia räjähdys- ja sirpalevaikutuksilta, rakennussortumilta, paineaalloilta, tulipaloilta, kemiallisilta taisteluaineilta ja ionisoivalta säteilyltä.

Alkusammutusvälineiden esteetön saatavuus voi pelastaa hengen
Palon hetkellä jokainen minuutti on ratkaiseva, sillä pienikin palo voi levitä hetkessä hallitsemattomaksi. Tämän vuoksi on tärkeää, että alkusammutusvälineet ovat helposti ja nopeasti saatavilla.

Miten hyvin hallitset alkusammutusvälineet? Alkusammutustaidoilla kodin ja työpaikan paloturvallisuus kuntoon
Tulipalo voi syttyä lähes missä ja milloin vain – kotona, taloyhtiössä, työpaikalla tai vaikkapa mökillä. Alkusammutus on kansalaistaito, jota kenenkään ei tule epäröidä käyttää palon hetkellä.

Väestönsuojan tarkastus ja tiiveyskoe
Väestönsuoja tarkastetaan vuoden välein ja tiiveyskoe suoritetaan kymmenen vuoden välein. Lisäksi rakennuksen pelastussuunnitelmassa täytyy olla suunnitelma väestönsuojan toimintakuntoon saattamiseksi 72 tunnin sisällä.

Vuosi vaihtuu ja raketit paukkuvat – 5 vinkkiä turvalliseen uuteen vuoteen
Ilotulitteet johdattelevat meidät riemukkaasti kohti seuraavaa vuotta. Juhlahumussa turvallisuus saattaa kuitenkin unohtua. Poimi tästä tärpit ilotulitteiden turvalliseen ampumiseen, jotta jokainen voi siirtyä uuteen vuoteen turvallisesti ja levollisin mielin.

Mökki talviteloille turvallisesti – tarkista nämä 8 asiaa
Ruskalehdet putoilevat maahan urakalla ja talvi tekee tuloaan. Kesämökillä käydään viimeisiä kertoja ennen kuin mökki laitetaan talviteloille. Ota talteen nämä tärkeät vinkit, jotka tulisi muistaa ennen mökin ovien sulkemista talven ajaksi.

Litiumioniakkupalot osa 1: Miksi litiumioniakku syttyy palamaan?
Litiumioniakkujen käyttö yleistyy nopeasti, sillä niissä yhdistyvät keveys sekä pieneen tilaan mahtuva suuri energiateho. Litiumioniakkuja käytetään erityisen paljon matkapuhelimissa ja kannettavissa tietokoneissa.

Litiumioniakkupalot osa 2: Miten litiumioniakkupalo sammutetaan?
Litiumioniakkupalo palaa erittäin kuumana ja palamaan syttynyt akku voi jopa räjähtää. Palo ei sammu tavanomaisilla sammutusmenetelmillä.

Turvallisesti vesillä – tarkista veneesi turvavarusteet
Veneilykauden kynnyksellä on oikea aika tarkistaa, että veneessä on kaikki tarvittavat turvavarusteet paikallaan.