Hiilidioksidisammuttimet tehokkaaseen alkusammutukseen

Housegardin hiilidioksidisammuttimet on suunniteltu erityisesti sähköpalojen tukahduttamiseen, mutta myös neste- ja kaasupalot talttuvat tällä tehokkaalla alkusammutusvälineellä. 

Hiilidioksidisammuttimet tukahduttavat palon puhtaasti ja jälkisiivous on näin helpompaa. Tämän vuoksi muun muassa suurkeittiöt, sähkö- ja serverikeskukset, laboratoriot sekä julkisen sektorin toimipisteet, kuten sairaalat ja koulutustilat, hyötyvät hiilidioksidisammuttimesta. Sammuttimen teho säilyy myös pakkaslämpötiloissa.

Siirry ostoksille Safety Partners -turvakauppaan »

Miten hiilidioksidi toimii sammutusaineena?

Hiilidioksidi ei johda sähköä ja siksi sitä on turvallista käyttää sähkölaitteiden yhteydessä aina 1000 V:n asti. Hiilidioksidisammuttimet sisältävät nesteytettyä kaasua, joka toimii sekä sammutusaineena että ponnekaasuna. Hiilidioksidi tukahduttaa palavan kohteen eristämällä tulen sitä ympäröivästä hapesta.

Hiilidioksidikaasu (CO2) on ilmaa n. 1,5 kertaa raskaampaa ja käytön yhteydessä onkin huomioitava tilojen ripeä tyhjentäminen ihmisistä ja eläimistä. Myös alemmat kerrokset on huomioitava, sillä kaasu saattaa päästä käytön myötä painumaan alakerroksiin. Kaasu aiheuttaa tukehtumisvaaraa happea syrjäyttäessään ja kylmän kaasun hengittäminen saattaa aiheuttaa keuhkovaurioita. Hiilidioksidisammuttimet vaativat täten suurta tarkkaavaisuutta käytön yhteydessä.

Housegardin hiilidioksidisammuttimet

Housegard-hiilidioksidisammutin sammuttaa sähköpaloja, mutta soveltuu myös nestepaloihin. Hiilidioksidisammutin (CO2) tukahduttaa palot puhtaasti, joten jälkisiivous on helpompaa. Hiilidioksidisammutin soveltuu sähkö-, serverikeskuksiin, konttoreihin ja julkiselle sektorille, kuten esim. sairaaloihin.

Housegardin laadukkaat hiilidioksidisammuttimet ovat saatavilla kahdessa eri koossa:

  • 2 kg,  34B
    • Käyttölämpötila -30 °C – +60 °C

  • 5 kg,  89B
    • Käyttölämpötila -30 °C – +60 °C

Hiilidioksidisammuttimet turvatakuulla

Housegardin hiilidioksidisammuttimet kuuluvat ainutlaatuisen turvatakuun piiriin: mikäli tuotteen ostopäivästä on kulunut enintään 5 vuotta ja joudut käyttämään sitä onnettomuuden yhteydessä, saat Housegardilta tilalle uuden sammuttimen. Turvatakuu aktivoidaan rekisteröimällä sammutin Housegardin kotisivuilla.

Siirry ostoksille Safety Partners -turvakauppaan »