Muut alkusammutusvälineet

PALOVAROITTIMET
SAMMUTUSPEITTEET
SUOSITUT SPRAYT
KYLTIT JA OPASTEET

Palovaroittimet

Palovaroitin tulee löytyä joka kodista. Kutakin alkavaa 60 neliömetriä tai kerrosta kohti on oltava vähintään yksi toimiva varoitin. Laite tulisi myös vaihtaa viimeistään 10 vuoden kuluttua hankinnasta. Vuosikymmenen täytettyään varoitin ei enää välttämättä toimi luotettavasti, vaikka painiketestaus saattaakin niin antaa ymmärtää. Huonepöly, lika ja mahdollinen noki tai rasva kertyvät ajan myötä varoittimeen, eikä se enää reagoi entiseen tapaansa.

Autamme mielellämme oikeanlaisen varoittimen hankinnassa, laajassa valikoimassamme on jokaiselle on jotakin! Meiltä löytyy niin perinteisiä, 9V vaihdettavalla paristolla toimivia optisia varoittimia kuin kiinteällä, 10 vuoden litiumparistolla varustettuja malleja.

Valikoimamme kattavat myös vesivuoto-, häkä- ja kaasuvaroittimet.

Siirry ostoksille Safety Partners -turvakauppaan »


Asennuspalvelu taloyhtiöille ja yrityksille

Olemme asentaneet palovaroittimet paikoilleen pienistä taloyhtiöistä ja toimistotiloista kokonaisen kaupunginosan vuokrataloihin. Meiltä saat laatutuotteiden lisäksi vahvan osaamisen kokonaistyöstä. Ota yhteyttä ja kysy tarjousta!

Suurempien projektiemme referenssit:

HEKA Malminkartano, Helsinki n. 3.500 varoitinta

HEKA Vuosaari, Helsinki n. 8.500 varoitinta

HEKA Haaga, Helsinki n. 3.000 varoitinta

Sammutuspeitteet

Suomalaisissa kodeissa ja kesämökeillä sattuu vuosittain tuhansia tulipaloja. Omatoiminen ensisammutus on ratkaisevan tärkeää palon leviämisen kannalta. Sammutuspeitteen ripeä käyttö erityisesti keittiön rasvapalon syttyessä tai television savutessa voi pelastaa koko kodin tuhoisalta palolta.

Toimi seuraavasti uhkatilanteen sytyttyä:

1) katkaise virransyöttö välittömästi, joko laitteesta itsestään tai asunnon sähkökaapin pääkatkaisijasta;
2) peitä palava tai kytevä esine sammutuspeitteellä;
3) kutsu palokunta paikalle soittamalla 112.

Siirry sammutinpeiteostoksille Safety Partners -turvakauppaan »

Suositut sprayt

Firestopper sammutusspray 600ml

Helppokäyttöinen FireStopper-suihke on kevyt ja ominaisuuksiltaan sammutinta jäljittelevä. Pienen kokonsa ja yksinkertaisen käyttöohjeensa ansiosta sitä voi perheen nuoremmatkin jäsenet käyttää tarvittaessa, ja se kulkee kätevästi mukana esimerkiksi työkalupakissa. Suihke on helppo sijoittaa lieden tai grillin lähelle, tai vaikka pieneen veneeseen.

Paloluokka 5A 21B 5F tarkoittaa, että FireStopperia voidaan hyödyntää monien materiaalien ja nesteiden sammuttamisessa. Suihke toimii myös rasvakeitinpalojen tukahduttajana, eikä jätä jauheen tapaan vaikeasti siivottavaa, korroosiota aiheuttavaa sotkua jälkeensä. Nämä ominaisuudet tekevät FireStopperista perhekeittiöiden ja kesägrillailijoiden parhaan kaverin!

Hanki Firestopper-suihke Safety Partners -turvakaupasta »


Lith-EX sammutusspray AVD, 500 ml

Lith-EX AVD-suihke on kehitetty erityisesti pienehköjen litium-ioni-akkutulipalojen sammuttamiseen. Litiumioniakut ovat yleistyneet huimaa vauhtia, mutta perinteisillä jauhe- ja vaahtosammuttimilla litiumioniakkupaloja on lähes mahdotonta taltuttaa.

Litium-ioniakkuja hyödynnetään laajalti  kuluttajatuotteissa, kuten matkapuhelimissa, taulutietokoneissa, radio-ohjatuissa laitteissa, lasten leluissa, ym. Syttyessään akku vapauttaa ilmaan myrkyllisiä kaasuja ja tyypillisesti räjähtelee. AVD-sammutusaine (=Aqueous Vermiculite Dispersion) jäähdyttää palavaa akkua, ja sen mineraalihiukkasia sisältävä vesipohjainen seos muodostaa keraamisen kuoren tapaisen pinnan akun peitoksi. Näin vermikuliittiseos toimii ensisijaisena sammutuskeinona nimenomaan palon alkuvaiheessa.

Sammutussuihkeostoksille Safety Partners -turvakauppaan »

Kyltit ja opasteet

Paloturvamerkit ovat tärkeitä hätätilanteessa. Alkusammutuskaluston nopea löytyminen, ripeä rakennuksista poistuminen ja palohälytyksen teko voivat säästää henkiä tulipalotilanteessa. Turvamerkeillä merkitään tärkeiden välineiden paikat ja poistumistiet. 

Vihreitä poistumisopasteita löytyy sekä peruskyltteinä että jälkivalaisevana. Jälkivalaiseva opaste edesauttaa nopeaa poistumista rakennuksista tilanteissa, joissa sähköt ovat katkenneet ja kulkeminen tapahtuu pimeässä. Kylttejä ja kilpiä käytetään opasteina muun muassa

  • majoitustiloissa
  • hoitolaitoksissa
  • liike- ja toimistotiloissa
  • työpaikoilla
  • tuotantotiloissa
  • varastoissa, joissa aktiivisesti työskennellään
  • kaikissa muissa tiloissa, joista poistuminen on vaikeaa tai joissa poistumisjärjestelyt ovat tavanomaisesta poikkeavat.

Toimitamme ISO 7010 standardin mukaisia ja lain vaatimia kilpiä. Valikoimamme on laaja, ja saamme toimitettua kyltit myös erikoistoiveiden mukaisesti – ota yhteyttä ja kysy!

Tarvittaessa toimitamme myös isompia kylttejä, esimerkiksi teollisuuteen ja suuriin halleihin. Verkkokauppavalikoimastamme löydät yleisimmät kyltit ja merkit.

Paloturvakylttiostoksille Safety Partners -turvakauppaan »